F A M E


Brit David Bowie scoorde in 1975 zijn eerste wereldwijde hit met Fame en werd in één klap famous, mede door zijn extravagantie. Een andere Brit, Wiggo, wint als atypische renner, de 'Tijdrit' Tour van 2012. Bij de Olympische Spelen in Londen zal zijn faam tot grote hoogte stijgen. Welke Nederlandse atleet zal Nederland bevrijden en eindelijk sportief succes brengen? 
Fame moet je kunnen dragen. In Wiggo's bumpy ride naar de top heeft hij leren relativeren. 
De Britse vijfvoudig Grammy Award winning Amy Winehouse kon de fame helaas niet aan en vluchtte in drank en drugs met dank aan haar asshole husband Blake. Ze moet bij haar debuut single, ''Stronger than me'', een vooruitziende blik hebben gehad.


Zo ging ik tijdens de Parade in Den Haag ook op voor mijn moment of Fame. Ik werd door dichtende rapper Ali B. op het podium geroepen. Of ik effe uit kon leggen waar zijn ontroerende en succesvolle tv programma ''Op volle toeren'' over ging. Duwde een microfoon in mijn hand en liep doodleuk het podium af. Daar stond ik, alleen. 500 man in de zaal, Appie scanderend en in afwachting van een briljante one-liner. Mijn adem stokte en mijn hart sloeg in mijn keel. ''Programma met oude Schlagers, toch Ali'', stamelde ik. Het publiek brak de tent af en terwijl ik om mijn Papa riep zette Brownie Dutch het gelijknamige nummer van Stef Bos in. 
Pick your moment of fame.

Ab+