Mijn hoogmis

Mijn jaarlijkse hoogmis is de toertocht Limburgs mooiste. 145km wattages trappen in de glooiende Limburgse heuvels met ruim 10.000 andere idioten op te smalle weggetjes.
Ik gebruik deze wedstrijd ook om de familiebanden wat aan te halen door in de B&B bij mijn zus in IJzeren te overnachten. Als een wielerkoning word ik in de watten gelegd en nemen we de laatste familieroddels door.

Na een good night sleep en een koolhydraatrijk ontbijtje bij me zus meld ik me vroeg bij de start, waar ik mijn wielermaten Timo en Pieter tref. Fiets gepoetst, banden op de juiste spanning, gesoigneerde look en de wil om het snot voor de ogen te rijden in de Limburgse heuvels.  
Met 39/19 vloog ik soepeltjes de eerste kuitenbijter van de dag op, de Eyserbosweg. Op de Keutenberg werd ik door mijn knechten goed gepionteerd aan de voet om met de voorste mee naar boven te klimmen. Terwijl de achterdeur wagenwijd open stond handhaafde ik mij in de kop van het peloton.  Met een laatste krachtexplosie kom ik als eerste over de top van de Keutenberg. Ik waan me even Michael Boogert in zijn beste doping jaren.
Tot op de laatste beklimming was ik in staat geweest me te meten met mijn jongere en beter getrainde wielervrienden Timo en Pieter. Echter hier slaat het noodlot toe. Mijn ketting van mijn Specialized Allez Comp vliegt eraf en krijg hem er gvd niet meer op. Merde. Ik hing na mijn krachtinspanningen al aan het elastiek, maar dit was de nekslag. De volgauto met mijn mecanicien was niet direkt in de buurt, dus ik smeet mijn bike gefrustreerd met een grote boog in de berm en gooide mijn armen demonstratief in de lucht. Na 2 minuten (!) arriveert de volgauto eindelijk waarvan ik de chauffeur de huid vol scheld. Ik switch snel van fiets maar verlies kostbare tijd en mijn wielermatties waren inmiddels uit het zicht verdwenen. 
Het was wel een goed ‘excuus’ toen Timo na afloop, onder het genot van een Limburgs biertje, zich af vroeg where the hell I was.


Ab+