The Odyssey

Rallyheld van Loon wordt tweede in de zware negende etappe van Parijs-Dakar. De beste prestatie ooit van een Nederlandse autocoureur in de mooiste en zwaarste rally ter wereld. Laat je overigens niet misleiden door de naam van de rally. Sinds 2009 wordt de ultieme rally niet meer verreden in Afrika, maar in Zuid-Amerika. Sindsdien geen overspannen antilopen die coureurs per ongeluk van hun motor rossen of neushoorns die rallyautos voor vrouwtjes aanzien.


Tegenwoordig blazen uit de kluiten gewassen Peugeots, XL Mini’s, King Size Toyotas en andere gemotoriseerde voertuigen met duizelingwekkende snelheid door het prachtige onherbergzame landschap van Bolivia en Argentinië. Hooguit wordt er nu af en toe een verdwaalde Gaucho geschept, maar andere species kom je daar nauwelijks tegen. De ene dag met 40 graden + door de beruchte duinen van Belèn, de andere dag in sneeuwbuien door de Andes langs diepe ravijnen. La Grande Boucle voor de motorsport wordt op superieure wijze in beeld gebracht met laagvliegende helicopters en laat de kijker intens meegenieten van The Odyssey.
Tijdens Parijs-Dakar krijg ik nog meer zin om het gaspendaal van mijn Volvo V70 eens flink in te trappen. Mijn garage pimpt iedere jaar gedurende de rally mijn familie V70 naar een XC70 All4 Racing 4L Twin Turbo 8 Cyclinder. Met vier wielen los vlieg ik over een verkeersdrempel in de Leidse Professorenwijk met afsluitend een rondje Singel met een gemiddelde van 178 km per uur met hier en daar spelende kinderen ontwijkend. De politie zat me op de hielen, maar ik wist ternauwernood te ontsnappen door een Jos Verstappen-like inhaalmanoeuvre in de Breestraat en parkeerde mijn bolide zonder pardon op het altaar in de Pieterskerk. In het huis van God was ik veilig en stak een kaarsje op voor David Bowie. Ik voelde mij een hero, just for one day.


Ab+