Rondje Pop

De Popronde is een jaarlijks rondreizend muziekcircus voor beginnende bands van allerlei pluimage. Van Electro tot Jazz, van Pop tot Psychedelic en van Alternative tot Rap. Dit jaar gelukkig ook weer neergestreken in Leiden. Mijn vrienden hadden zich keurig netjes schriftelijk afgemeld. Gelukkig kan ik het goed met mezelf vinden dus ging ik alleen op zoek naar dat ene muzikale pareltje.
Afgetrapte busjes met noodlijdende muzikanten reden af en aan naar de vele kroegen en podia. Slepend met hun favoriete muziekinstrument in de hoop ooit een gevierd popartiest te worden.

Bij mijn eerste band was ik daar niet zo bang voor. X-enia, een psychedelisch duo (Alternative wife en krullebollige synthysizer nerd) trapte af in de Vrijplaats. Helaas ging de Ann Clark-achtige sound verloren door de belabberde muziekinstallatie en het treurige decor van een in verval geraakt jongerencentrum. Na twee bokbiertjes excuseerde ik mij bij X-enia. Ik voelde mij enigszins opgelaten aangezien ik een van de weinige bezoekers was. Maar de muziek business is keihard, dat wist X-enia ook.  
Poptempel Gebr. de Nobel was mijn next stop. Het High Techno duo ‘Big Hare’ hadden hun vele samplers en drumcomputers waaronder de Fairlight CMI en de Tr-808 op een keukentafel voor het podium uitgestald. Aan de music gear kon het liggen. Ook hier helaas meer samplers als bezoekers. Nog wat onwennig begonnen de jonge mannen aan de verschillende knoppen te draaien. Het resultaat was een diepe, aanstekelijke Techno beat waarbij het 8-koppige publiek niet stil kon blijven staan. Jammer dat de jongens niet konden zingen. Mochten ze nog een getalenteerde zanger (en danser) nodig hebben, weten ze me nu te vinden.
Last stop, Grand Cafe Olivier. De zweverige Ann White, blonde kruising tussen Kate Bush en Bjork, viel niet zo zeer op vanwege haar zang, maar door zich reeds als een popbitch te gedragen. Gelukkig maakte de strakke band en het aantrekkelijke achtergrondkoortje veel goed. Voordat ik huiswaarts keerde, trakteerde ik mezelf op nog een rondje. Bier, deze x.   
         


Ab+