AQUIESBARCA

Nog geen drie weken geleden won PSG in Parc des Princes op magistrale wijze van FC Barcelona. Na de 4-0 vernedering gaf niemand een stuiver voor de kansen van Barca om te overleven in de CL. Messi & co. moesten hopen op een wonder.
Dat wonder geschiedde op 8.3.2017 in Barcelona. In een bizarre wedstrijd in Camp Nou won Barcelona met 6-1! 100.000 luidruchtige Catalanen en een handjevol Parijzenaars waren getuige van de meest krankzinnige ontknoping ooit in het mondiale voetbal.

Na de galavoorstelling in Parijs vraag je je af hoe PSG in godsnaam kan verliezen met 6-1 van datzelfde Barcelona. PSG begon in tegenstelling tot de heenwedstrijd uiterst defensief en riep daarmee indirect de nederlaag over zich af. Barca nam vanaf de eerste minuut het initiatief en stond zonder geweldig te spelen binnen no time door een lucky goal van Suarez op 1-0. Met de rust was het 2-0 door lucky goal II. Een hakbal van Iniesta caramboleerde via PSG verdediger Kurzawa het doel in.
Na de thee kwam PSG met een meer aanvallende instelling het veld op, maar kon het tij niet meer keren. Een duikelende Nymar versierde een strafschop die onberispelijk door de verder onzichtbare Messi werd benut. De Catalanen gingen er eens goed voor zitten. Maar hun droom leek uiteen te spatten toen de Uruguyaanse schurk Cavani keihard de 3-1 binnen volleyde. Het werd muisstil in Camp Nou. PSG werd daarna nog een strafschop onthouden toen Di Maria door landgenoot Mascherano werd aangetikt binnen het strafschopgebied. Waar is de videoref wanneer je hem nodig heeft?
Barca leek verslagen totdat Nymar in de 88e (!) uit een vrije trap de 4-1 in de kruising kogelde. Kan het dan toch nog? Toen Suarez de Duitse scheids voor de zoveelste keer misleidde en Nymar de makkelijk verkregen penalty verzilverde had Barca, met nog vijf minuten op de klok, aan 1 goal genoeg.
Wat voor onmogelijk werd gehouden gebeurde. Invaller Sergi tikte ver in blessuretijd vliegend de 6-1 binnen uit een slim boogballetje van man-of-the-match Nymar. Het stadion ontplofte en bracht PSG van de hemel in de hel. De Catalanen vielen elkaar in de armen en barstten in tranen uit. De emoties die los kwamen waren vergelijkbaar met de dood van Franco of de historische overwinning uit bij Madrid in 1974 onder aanvoering van Cruijff.
Toutes PSG zal veel tijd nodig hebben om deze blow te verwerken. Misschien een wijze Cruijff-les aan PSG trainer Emery; Aanvallen blijft de beste verdediging.