Binck

Ik voelde de nattigheid van de regen op mijn huid door mijn zomerjackie heen. Ook had ik mijn baseballcap, die nog van mijn vakantie in mijn rugzak zat, maar opgezet om niet helemaal zeiknat te worden. Typisch Hollands weer.
Ik was vroeg in de middag op mijn Specialized fiets gestapt vanuit Leiden naar Voorburg waar de 2e etappe van de Bincktour, voorheen Enecotour, zou starten. Niet wetende dat de hemel open zou barsten later die middag. Na 14u was het gestopt met zachtjes regenen. Dumoulin en een aantal andere prominente wielrenners hadden buienradar wel gechecked en gisteren expres tijd verloren om vroeg - met droog weer - te mogen starten. De top 10 van de TT inclusief Dumoulin (3e) waren allemaal voor 14u gestart.
Ik stond als een verzopen kat te kijken bij de teambus van Bora, het team van de flamboyante Sagan. Om alle teambussen kwijt te kunnen in Voorburg had de gemeente een klein bos gekapt. Glamourboy Sagan had er een mooi plekje gevonden voor zijn eigen Hymer ‘busje’ waarmee hij uit Monaco was komen rijden. Zijn craziness werd nog eens op zijn camper benadrukt; ’They laugh at me because I am different. I laugh at them because they are all the same’. Even verder bij de Jumbo-bus liep ik Lars Boom terug het afgetrainde lijf. Hij mocht bij gods gratie - al wat jaren pap in de benen - ook weer eens meedoen in een ‘grote’ ronde. Hij had zeker geen slechte tijd (top 5), maar zijn vrouw die op hem wachtte was beter in vorm. Ze kreeg een vriendschappelijk klapje op haar billen die strak verpakt zaten in een hoog opgetrokken spijkerbroek. Daarop droeg ze een Dolce&Gabbana doorkijkblouse met meters hoge kleurrijke plateauzolen. De Binck bobo’s knikten tevreden. Dit is wat ze bij de sponsoring voor ogen hadden.  Sport, exposure, drank maar vooral pitspoezen. Door hun komst is de grandeur - of goedkope jetset zoals je wilt - in de tour van de lage landen terug. Dikke Volvo’s V90, champagne, hippe bank bobo’s, rondborstige Tourmissen en media geile sponsoren bevolken het startterrein en het VIP-dorp.
Sagan kwam met zijn spacy S-Works TimeMachine01 fiets als laatste TT-renner over de finish in Voorburg. Voordat iedereen zich met teveel enthousiasme op hem zou storten zocht hij de privacy van zijn ‘busje’ op. Dat moest ik ook maar eens gaan doen. Mijn zomerjackie was nog nat, maar gelukkig was het inmiddels gestopt met regenen.


Ab+