Brainpower IX

Ik prikte op de drukke Leidse markt mijn voorganger met een Nordic Walking stok hard in de rug. Of hij een beetje door wilde lopen. Voor het lopen gebruikte ik de stokken allang niet meer. Zo kwamen ze toch nog goed van pas.
Bij  visboer Atlantic - die van de omstreden AD-haringtest - bestelde ik een harinkje met uitjes en liet deze met veel gevoel in mijn keel glijden.

Ik was voor het eerst na de beroerte naar de markt gelopen. Mijn nieuwe lopen voelt anders. Dromerig, zweverig, lastig te omschrijven, een andere state of mind. Daarnaast heb ik (nog) de conditie van een oud wijf. Het oversteken van een druk kruispunt onderweg is nog een  hachelijke onderneming gezien de slow-motion beelden die het brein ontvangt bij het naar links en rechts kijken -  gelukkig is voorzichtigheid nooit mijn sterkste kant geweest.
'Stukje 30+ graag', zei ik tegen het belegen kaasvrouwtje. Ze sneed een stukje 30+ kaas af om te proeven.  Verderop bij de notenbar bestelde ik een pondje kruidige Pepita noten mix. Intussen graaide ik gretig met mijn hand in het proefbakje op de glazen vitrine gevuld met cashewnoten. Na de marktrituelen kon ik tevreden uitrusten bij cafe Meneer Jansen aan de Nieuwe Rijn. Ik had afgesproken met vrienden Witte en Ro uit Adam. Mijn vrouw had zich - na enige shop omwentelingen - bij ons aangesloten. Heerlijk om weer in mijn meest natuuurlijke habitat met mijn loved ones te genieten. In de kroeg zitten ging mij prima af, wat mij overigens niet verbaasde. Ik knipoogde namelijk niet wat om meerdere redenen het signaal is om naar huis te gaan. Aan de Radler 0.0 - met een vracht aan suiker - was ik inmiddels gewend. Ik moest alleen nog wennen aan de 5kg die ik onder andere daardoor was aangekomen. 

Ab+