Volvo Red Bull Racing

Na een herseninfarct - of ander medische setback -ben je in veel gevallen moreel verplicht een rijtest bij het CBR af te nemen. Dit omwille van de verkeersveiligheid. Mocht je anders brokken maken in het verkeer en de tegenpartij  komt erachter dan ben je de spreekwoordelijke lul. Er zijn overigens nog altijd genoeg ex-patienten die niet deze eigen verantwoordelijkheid nemen. 
Maandagochtend 8.30u, ik was er helemaal klaar voor... Of toch niet? De angst sloeg toe. Net als 34 jaar geleden bij mijn rijexamen. In welke situatie heeft een fietser wel voorrang of wat betekent een blauw bord met een rode rand en een rood kruis? Fuck. Dat wordt nog lastig. 


Mijn Volvo bolide had ook zo zijn bedenkingen. Mijn Zweedse betrouwbare vierwielige vriend vond het klaarblijkelijk allemaal maar bull shit en fakete een zachte  rechtervoorband en een vage motorstoringwaarschuwing op de boardcomputer. Maar als een F1 coureur bleef ik rustig en liet mij niet van de wijs brengen. Na een goede ' brief en debrief' met de examinator  slaagde ik op het technische stratencircuit van Rijswijk met vlag en wimpel. Ik mag de weg weer op. Mijn vrouw was ook opgelucht.  Andere weggebruikers zijn misschien minder enthousiast. En dan kon ik nog niet eens het uiterste uit de Volvo bolide halen gezien inhalen met de ochtendspits bijna onmogelijk is. Ondanks dat heeft Red Bull Racing  inmiddels naar mijn diensten ge├»nformeerd. Max kan zijn borst nat maken.

Ab+