Wende

Wende is een bijzonder mens. Zij is een allround kunstenaar die constant nieuwe wegen inslaat. Of dat nu met het nationaal ballet in Last Resistance is of het zingen is van een breekbaar liedje, het is altijd vernieuwend en grensverleggend. Zo ook haar nieuwe album 'Mens'. De liedjes zijn vaak half gesproken, half gezongen. Met of zonder een vette electrobeat eronder. Ik prefereer als danceliefhebber het laatste.

Ik zag haar eindelijk dit jaar voor het eerst.  In CarrĂ©, je kan het slechter treffen. We zaten in de nok van de mooiste concertzaal van Nederland. Haar optreden was intens. Een prachtige combi van gevoelige liedjes en verhitte nummers met een vette beat.
Ik wilde meer. Net als Wende.  In gebr. de Nobel zag ik haar weer. In de intieme kleine zaal van de Leidsche popbunker bereidde ze zich voor op haar optreden op het Down the Rabbit Hole festival. Prachtig hoe zij vol overgave het publiek wist te raken in het uitverkochte zaaltje. Een frans chanson, jazzy nummertje, Dance, het maakt Wende niet uit. Leef is haar motto. Durf te leven. Ik sluit me daar helemaal bij aan.

Ab+