Blij op het terras

Als een kind op zijn verjaardag zo blij stond ik 1 juno op. Ik schuifde de gordijnen open en zag dat het weer mij toelachte. De zonnestralen verwarmden mijn gezicht bij het openen van de ramen.

Vanaf 1 juni konden we weer genieten van een (0.0) biertje op het terras. Dit had Rutte beloofd na ruim tweeënhalve maand geheelonthouding. Onze stamkroeg Babbels aan de Witte Singel had bij de gemeente Leiden een uitbreiding van het terras aangevraagd. Niet dat het altijd vol zat, maar gewoon omdat het kon. Er stonden nu ook tafeltjes op de brug en in het Singelpark om de verwachte massale toestroom van klanten te kunnen managen. Babbels was - zover ik als amateur viroloog het kon inschatten - corona proof. De tafeltjes op ruim anderhalve meter, meldingsplicht klanten en gel om je handen te ontsmetten. Ook mijn vrouw Ingrid had van een afstandje in grote lijnen het corona protocol goedgekeurd. Reserveren was gelukkig niet nodig. Mijn vrouw, vriendin Patricia en ik vonden een plekje op de brug met uitzicht op de Leidse Sterrewacht. Ook de Sterrewacht leek te stralen als nooit tevoren. Of was het gewoon het gevoel om na een reset periode weer naar het terras te mogen.

Terwijl we vanuit onze ooghoeken de buren in de gaten hielden - je weet maar nooit - bestelden we twee Sauvignon Blanc en een 0.0 biertje. Om het feestje compleet te maken trakteerden we ons op een portie bitterballen. We genoten van dit gelukzalige moment waar we lang naar uit hadden gekeken. Ik voelde me als een koe die na de winter weer de wei in mag. De dates met vriend Hans in het Singelpark waren gezellig de afgelopen maanden maar konden het terras-gemis niet geheel compenseren. Gelukkig geen mensen met mondkapjes gespot. Nu kon ik hun glimlach zien terwijl zij weer genoten op het terras. Stay safe!

Ab+