Prullenkruk

Onze prullenbak is onder mijn toenemende gewicht bezweken. De corona-kilo's zijn hem fataal geworden. Onze prullenbak is dan ook geen gewone prullenbak. Naast afvalbak is het ook een kruk.  Hij staat in de hoek van de keuken met uitzicht over de straat en binnen handbereik van het aanrecht en gasfornuis. Bij het koken gebruik ik hem als tijdelijke rustplaats. Even zippen aan mijn 0.0 biertje en mijmeren over het gerecht of over de zin van het leven. Op de achtergrond klinkt de muziek van mijn favoriete afspeellijst op Spotify. Hoe lang moest het gerecht nou in de oven? Is er een grotere moron dan Trump? Wat wil, kan en mag ik nog in het 'werkzame' leven? Wanneer kunnen we weer naar een dansfeestje? Oh ja, niet vergeten het gas uit te doen.
Ik moest op zoek naar een nieuwe prullenkruk, een prullenbak waar je ook lekker op kunt zitten. Mijn zoektocht naar een prullenkruk op Google leverde niet direct resultaat op. Google bleef maar zeuren over prullenbak terwijl ik toch echt een prullenkruk zocht. Ook moest ik rekening houden met de wensen van de rest van de familie. Gelukkig hadden ze zich vooraf nogal onverschillig opgesteld bij de inventarisatie van de prullenkruk wensen. Met deze carte blanche vertrok ik naar het centrum van Leiden.
Ik kwam thuis met een aluminium C-merk prullenbak van de Xenos waar je wel lekker op kon zitten. Daarvoor was ik bij Blokker op iedere prullenbak gaan zitten. Geen van de prullenbakken bleek een goede prullenkruk. Bij Xenos vond ik wel een redelijke match. Bij thuiskomst wilde mijn vrouw Ing - ondanks de gegeven carte blanche - toch liever een crème kleurige prullenbak van Brabantia. Deze paste mooier in de keuken. Mijn zoon vond een touch bin prullenbak wel handig. Kleur was hem om het even. Gelukkig was mijn dochter boven op haar kamer. In de daarop volgende verhitte discussie was ik kansloos. 'Koop nou eens goede, een prullenbak is toch niet om op te zitten', waren argumenten waar ik weinig tegenin kon brengen. Gedesillusioneerd bracht ik de prullenbak terug. Gelukkig had ik de bon nog. Via het internet kocht mijn vrouw met èèn muisklik bij Blokker.nl de crème kleurige Brabantia newIcon prullenbak. Zo eentje waar je niet op kan zitten. 'Bij de Blokker winkel hebben ze nog een paar ingedeukte staan, misschien krijg je nog korting’, had ik vals geroepen.

Ab+