Tour de Daan II

Ik werd om 6.30u wakker in de Airbnb van een schore kraaiende haan. Zijn overdreven 'Haantjesgedrag' kan hij beter aan ons overlaten en bovendien past het niet bij de ontspannen sfeer van de omgeving. 

Mijn fietsoutfit voor de parcoursverkenning van de tijdrit op zaterdag had ik die avond daarvoor al klaar gelegd. Specialized shirt met rode S accenten, zwarte broek en bijpassende rode Specialized sokken. Ik moet er natuurlijk wel een beetje gesoigneerd uitzien bovenop La Planche des Belles Filles. Bij de boulangerie kocht ik een croissantje en een Eclairs voor de broodnodige energie op weg naar boven. Mijn ketonen drankje had ik vlak daarvoor al - stiekem - ingenomen. Hiermee moest ik des Belles Filles opvliegen. 

Ik kwam echter nooit boven.  Op de steile eerste twee kilometer van de klim krijg ik eerst panne en daarna stond ik geparkeerd. Voor deze slotklim had ik twee klimmetjes - lopers - goed verteerd, maar de duinen bij Katwijk - Wassenaar zijn verre van een goede voorbereiding op de mooie dames. Mijn herseninfarct in 2017 hielp natuurlijk ook niet. 

Het TT parcours gaat op en af, een ideaal parcours voor Dumoulin die zijn zinnen op de tijdrit van zaterdag heeft gezet. Knechten is leuk maar winnen is leuker. 


Onder het genot van een Penache en een Monaco zagen we in onze stamskihut op Amsterdams peil dat Sunweb een derde dagzege wegkaapte. De avontuurlijke ploeg heeft mede deze Tour gekleurd. 

Die avond bij de avondetappe bespraken we het plan de campagne voor de TT van morgen. Gezien die kutfransen alle toegangswegen om 5.00u afsluiten vroegen we ons af hoe we de immobiele Daan aan het TT parcours - 3km verderop - kregen. Een geleende rolstoel van Airbnb patronne Brigitte hebben we achter de hand. Maar mijn hoop is gevestigd op coureur Erik die met een escape route de Gendarmerie te slim af zou zijn. Vader Daan, oud misdienaar, bad intussen weesgegroetjes in het Frans. 

Ab+