Amazone

NK Dressuur, Hoofddorp.  Waar mijn vrienden naar klassieker Feyenoord-Ajax gaan in een kolkende kuip, vind ik mijzelf terug op een half gevulde tribune op het NK Dressuur in het mooie Haarlemmerbos. Geen broodje lauwe worst en zwetende fans met bierbuiken en tatoos,  maar polo heren,  blonde amazones, sushi en prosseco.
De finale, acht opgemaakte hengsten, merries en ruien gedirigeerd door gesoigneerde ruiters en amazones vertonen hun dancemoves op muziek. Waar vroeger Mozart en Bach uit de luidspreaker schalde klinkt tegenwoordig ook opzwepende dance. Dan maakt ook mijn dancehart een sprongetje.
Dinja van Liere met witte glitter paardrijbroek op haar paard Capri Sonne  wist op het publiek de meeste indruk te maken op de ' I am sexy and I know it' compositie. In een persoonlijk gesprek zei Dinja dat het nummer echt past bij Capri Sonne. Mijn zoon en ik weten wel beter.

Ab+