Brianpower Taxi

Ik lag op de bank toen het geluid van de deurbel door mijn hele lijf sidderde. Sinds mijn beroerte was ik overprikkeld door geluid. ' Dhr. Hoogland?' zei de olijke taxi chauffeur toen ik de deur had geopend. 'Henk is de naam'. In de regio-taxi zaten reeds twee ouwe grijze dames. Annie, rasechte Leidenaarster van ver in de tachtig, werd er het eerst uitgegooid. Ze ging naar haar dochter met twee kinderen in de Merenwijk die - volgens Annie - zelf te beroerd was om haar moeder te bezoeken. Op de achtergrond klonk op RadioNL het opbeurende 'We zullen allemaal een keer naar boven gaan' van het illustre trio De drie vrienden. Hoewel de old ladies angstig dichtbij boven waren zongen ze gepassioneerd mee.

Met - in mijn breinbeleving - 120km per uur scheurde Henk vervolgens met zijn splinternieuwe VW Transporter door de drukke Steenstraat richting de Stevenshof.  Daar werd Ans - goedlachse kakmadam - afgezet. Zij bewoonde een riant penthouse - volgens haar eigen zeggen - met view op de Oude Rijn. Zij was weduwe van een gefortuneerde ex-Heineken manager die jarenlang in Angola had gewerkt. Op de radio speelde  de Nederlandse kraker, 'Lekkerding' van John West & Lange Frans. Ik vroeg - omdat de dames toch al afgezet waren - of er in godsnaam een andere zender op mocht.
Onderweg naar het RRC schepte de opgefokte Henk - Ans vond dat hij niet kon rijden -  een legertje ganzen die na herhaaldelijk toeteren doodleuk midden op de weg bleven staan. Hij had ze nog zo gewaarschuwd.
Aan het eind van deze Leidse roadtrip stapte ik bij het RRC uit. Drie kwartier te vroeg voor mijn fysio en conditiegroep afspraak. Nog genoeg tijd voor een Latte Macchiato met een vers gebakken amandelbroodje.

Ab+