Killer Queen

Ik kon lang mijn poot stijf houden, maar moest onder druk van het nieuwe jaar - doe eens gek - maar vooral van mijn vrouw eraan geloven. Ondanks van origine geen Queen fan zat ik in bioscoop Trianon in Leiden van de veelgeprezen film Bohemian Rapsody te genieten. Queen was net voor mijn tijd, ik luisterde in mijn jeugd meer naar de Simple Minds, the Cure of U2. Ik vond Freddy Mercury maar een aansteller in zijn strakke glitter onesies. Wel vond ik - later - nummers als Killer Queen of Under Pressure geweldige nummers. Dit werd nog eens onderstreept door een geweldige film waar acteur Rami Malek de flamboyante Freddy Mercury op meesterlijke wijze neerzet. Bijna net zo briljant als die andere muziekfilm van 2018, ‘A Star is Born’, waar Lady Gaga de sterren van de hemel speelt en zingt. Het nummer ‘Shallow’ staat mede door mij in de Spotify top 100 meest beluisterde nummers van 2018.
Met een grote zak popcorn op schoot genoten we met volle teugen van het meeslepende epos van Freddy. Iedere song vertelt het indringende verhaal van zijn levensfases. Een muzikaal genie in het rijtje van Michael Jackson, Beatles, George Michael en de Stones. Vraag blijft waarom briljante musici zo descructief zijn. Omgaan met aandacht en geld is voor iedereen lastig, laat staan voor popartiesten. Freddy gaat uiteindelijk ten onder aan Aids, drank en drugs. Gelukkig is Lady Gaga nog alive and kicking.

Ab+