WiFi Whisperer

'Papa, WiFi is weer zo traag..'. Mijn dochter gilt haar frustratie naar beneden. Ze heeft voor haar studie een stabiele WiFi nodig. Ik belde het support nummer van KPN, 0800-0402. Een vriendelijke mannenstem meldt dat KPN me graag helpt en dat KPN het meest duurzame bedrijf van Nederland is. Zal best, maar geen werkende WiFi..pff.. Vervolgens worstel ik me door tien keuzemenu's en krijg ik het advies om het gestuurde smsje te openen (?!). Andere optie is de verwachte wachttijd van 8-12 minuten (!) uit te zitten. Het smsje huist een link naar 'Verbeter thuis uw WiFi'. De WiFi Tuner checkt uw verbinding. Wat is mijn KPN ID ook alweer waar je mee moest inloggen? Daar betaal je dan 50 euro per maand voor om je WiFi problemen gvd zelf op te lossen. Ik vond mijn KPN ID tussen al die andere gebruikersnamen en wachtwoorden van die multinationals die voor hun klanten een metershoge support wall hebben opgetrokken omdat ze te beroerd zijn om geld aan personeel uit te geven. Na ingelogd te hebben vraagt de WiFi Tuner of ik wel op de juiste plek sta om WiFi te ontvangen. WTF.. Het WiFi antennetje zie ik toch echt op mijn smartphone. Handig die selfsupporting WiFi Tuner die zelf de weg kwijt is. En nu…

Bij een KPN winkel kun je voor deze vragen niet meer terecht. Ik bel nog maar eens met 0800-0402, de wachttijd is inmiddels opgelopen naar meer dan 15 minuten. Mijn geduld begint op te raken. Via de speaker hoor ik het nummer 'With a little help from my friends'. KPN doet er echt alles aan om je op de kast te jagen. Dat lukt aardig want ik sta op het punt de modem van de muur te trekken.
Net als die frustrerende online chat boxes. Anna of Mandy zullen best lieve en behulpzame 'meiden' zijn maar ze begrijpen je nooit. Net vrouwen - geintje. De digitale revolutie is geweldig..Kunstmatige intelligentie is nog ver weg.
Ik had uit frustratie de stekker uit het modem getrokken en na 10 seconden weer aangesloten. WiFi was al een stuk sneller. Plotseling hoor ik een KPN medewerker aan de andere kant van de lijn. 'Hallo'.. Ik had KPN voor de zekerheid toch ook in de wacht gezet. Wel op de vaste lijn anders kost het je een godsvermogen. Hij bevestigde het failliet van de WiFi Tuner en zou mijn modem resetten. Lang leve de support medewerker.

Ab+