Beach modus

Beachclub Aloha op Scheveningen was zondag het verzamelpunt van de Nederlandse beachrace elite. Tussen de golfsurfers haalde ik met mijn afgetrapte Cube MTB mijn startnummer op. 401, ik had niets anders verwacht dan het kopmanschap. Ik viel met mijn oude Cube wel een beetje uit de toon tussen de gesoigneerde strandfietsjes van merken als Storms en Teubers. Ik had er nog nóóit van gehoord. 

Even later doken we in een mistig Scheveningen massaal het strand op. Een bonte verzameling MTB-ers zocht zijn weg langs de waterlijn richting Katwijk. 

De afgelopen weken had  ik op mijn  Cube de strandlopertjes en de kokmeeuwen de stuipen op het lijf gejaagd. Alleen voor een zeehondje wilde ik wel stoppen. Echter toen het 'lieve' zeehondje bijtende bewegingen maakte sprong ik snel weer op de fiets en vervolgde mijn weg langs de waterlijn. Mijn rechterkant had zich wederom prima gehouden dus met mijn conditie zat het wel goed.

Gesoigneerd in Specialized outfit vloog ik van de boulevard door het mulle zand op zoek naar het harde gedeelte. Al snel had ik een lekker tempo gevonden in het kielzog van groepje strandracers. Echter ter hoogte van het Zwarte Pad kreeg ik gvd een lekke band. Dat was niet voor de eerste keer op mijn strandfiets. Om het wielerleed te verzachten verwende ik mezelf met een cappuccino en een appeltaartje bij het koffietentje 'Onder de watertoren' in Scheveningen. Ik raakte aan de praat met twee Haagse vrienden die ook een bakkie deden. De twee rasechte Hagenezen schetsten de algemene gemoedstoestand van Nederland. 'Hij kan op zijn 42e nog niet eens een huis krijgen. Die vluchtelingen wel!'. Ik probeerde met mijn linkse gelul tevergeefs Jacobse en van Es op andere gedachten te brengen. Als even goede vrienden  - we hebben het hier in Nederland nog zo slecht niet - gingen we 10 minuten later uit elkaar. 

Op een platte achterband bereikte ik de Volvo die ik bij de gevangenis had geparkeerd. Morgen moesten mijn soigneurs  - Budget Bike Leiden - maar eens uitleggen waarom ik voor de zoveelste keer een lekke band had.

Ab+