Trappen Trut!

Met het mes tussen de tanden vloog ik in Meijendel een paar dames op de racefiets voorbij die lekker aan het keuvelen waren. In mijn gedachten maakte ik de opmerking 'Trappen Trut'. Klinkt denigrerend maar als de Belgische veldrijdster Julie Brouwers deze quote mag bezigen, waarom mag ik het dan niet? De bovenbuis van haar fiets had ze op het WK Veldrijden in Hoogerheide laten bestickeren met deze woorden om zichzelf aan te moedigen.

Het is nog maar een week naar de officiĆ«le aftrap van het wielerseizoen 2023. In Portugal, Frankrijk en Spanje zijn met onder andere de Ruta del Sol al wat inleidende beschietingen geweest. Echter de Omloop van het Nieuwsblad in het wielergekke BelgiĆ« is traditioneel de opening van het klassiekerseizoen.  Topfavorieten van Aert en Mathieu van der Poel houden hun kruit nog droog voor de Strade Bianche op 4 maart. Pogacar die een indrukwekkend aanloop had met onder andere winst in de Ruta del Sol zal ook aan de start staan van de mooiste koers van het jaar. Zij hebben geen aanmoediging op hun bovenbuis nodig. Hun aanvallende manier van rijden en passie voor de koers komt vanuit het hart.

Als mijn tempo zakt in de duinen richting Scheveningen moedig ik mezelf hardop aan 'Trappen Kut'! - de overtreffende trap van 'Trappen Trut'. Ik hoop dat niemand langs de kant het gehoord heeft. De ingehaalde dames kwamen snel dichterbij. Maar gelukkig koos ik een andere afslag dan de aanstormende dames. Blijkbaar hadden mijn gedachte en mijn indrukwekkende pedaaltred hen aangemoedigd.

Ab+