Opel Mokka traktor

De 'nieuwe' Volvo V70 stond er beteuterd bij toen ik met de Opel Mokka traktor de straat in reed. Hij voelde zich wel een beetje schuldig toen zijn ABS systeem er mee stopte. Maar ik legde hem uit dat het beter voor iedereen - vooral voor Ing - was dat we voor de vakantie wat huurde. Met zijn grote hoge wielen en witte kleur met rode streep daagde hij de Volvo wel een beetje uit. Job en Juul gingen ook gezellig mee. De Provence mocht zich een week verheugen op ons bezoek. 

De witte Opel Mokka zat vol met overbodige technische snufjes. Als eerste had ik de Start-Stop functie uitgezet. Kul optie. Goed voor de Shells van deze wereld, funest voor de motor. Net als de optie Line-driving - zodra je iets te veel naar links of naar rechts zwenkt neemt de auto het stuur over. Doodeng. Opties waar echt niemand op zit te wachten. Ik zeker niet of zou het toch de leeftijd zijn? Ik heb mijn trouwens mijn eigen car control system. Mijn vrouw Ing kan hetzelfde en beter als al die technische snufjes.

Onze eerste stop richting de Provence was een Hôtel in Nuits Saint Georges, 5 kilometer van de A31, route de Soleil. Een prima overnachting in een verrassend mooi dorp - typisch Frans pleintje - in de Bourgogne, zo vlak bij de snelweg. 

Op de beat van een vette remix van Small Town Boy van de Bronski Beat - thx Juul - bracht de comfortabele Opel Mokka ons de volgende dag na wat fileleed naar Domaine la côte Plage in de Provence. Une belle maison avec un beau panorama au Etang de Berre dans le soleil brille.

Ab+