Domingo

Zondagochtend vroeg. Ik keek door mijn slaapkamerraam naar buiten. Het regende pijpestelen. Ook blies de wind stevig gezien het heen en weer bewegen van de bomen.
Ik had me drie weken geleden ingeschreven voor de MTB Beachrace in Noordwijk. Wel met de gedachte dat het lekker weer zou zijn. Gisteravond had ik het traditionele nieuwsjaarsdiner met vrienden. 'We gaan voetballen' - what's new? - klonk het laat op de avond uit een aantal beschonken kelen. Ondanks mijn drooglegging, voelde ik toch de inspanning - gezellig weliswaar - van gisteravond. Ook de finale van de Australian Open tussen Djokovic en Nadal was live op Eurosport. Dit hielp allemaal niet om gesoigneerd aan de start te verschijnen met mijn Cube Aim MTB op het strand van Noordwijk. Daarnaast werd ook nog de klassieker Feyenoord- Ajax gespeeld. Het NK schaatsen - met schaatsbabe Jutta Leerdam - laat ik gemakshalve maar even achterwege.
Ik zegde - alles overwegende - de MTB Beachrace af en ging bij de Turk in de straat croissantjes halen. Buiten gierde aanhoudend de wind en de regen viel nog steeds met bakken uit de hemel. Goede keuze gemaakt dacht ik bij mezelf. Na het copieuze zondagse ontbijt met de familie - deels afwezig - installeerde ik mij voor de tv. De finale tussen ‘The Djoker’ en ‘Rafa’ beloofde een thriller te worden. Niets bleek minder waar. Djkovic liet Nadal alle hoeken van het center court zien en won in drie straight sets.
Na twee uur tennis ging het toch kriebelen om zelf iets sportiefs te doen. Ik beloofde mijzelf - ondanks het druilerige weer - op mijn herenfiets naar mijn schoonvader in Katwijk te gaan om wat eten te brengen. Na mijn beauty sleep stapte ik op de fiets richting Katwijk. Het was inmiddels gestopt met regenen. De wind blies nog wel fors uit het westen. Onderweg bleef ik helaas gedwongen op de hoogte van de wonderlijke gebeurtenissen bij de voetbalklassieker Feyenoord - Ajax. Feyenoord speelde Ajax van de mooie grasmat in de Kuip. Ajax werd 90 minuten opgejaagd en verliet de Kuip met de staart tussen benen. De Kuip schudde op zijn grondvesten zoals nooit tevoren. De emotie was groot bij het Rotterdamse publiek. Ik wilde eigenlijk de stand niet weten want dat verpest de kijkvreugde van de samenvatting om 19u bij Studio Sport. Maar met de social media ontkom ik daar tegenwoordig helaas niet meer aan. ‘We’ gaven 020 een oorwassing die hen - en ons - nog lang zou heugen, appde een euforische ex-collega Koos, een Feyenoord supporter in al zijn vezels.
Opa Katwijk, die per ongeluk zijn bril in de wasmachine had gestopt, was blij met de pasta maaltijd hoewel hij dit niet liet blijken. Toen ik met windje mee naar huis fietste brak spontaan de zon door op deze memorabele zondag.

Ab+