Jip en Mathieu. En Ab+.

Voordat ik superheld MVDP op de betonnen wielerbaan in Roubaix als eerste zou zien finishen moest ik eerst zelf aan de bak.

Jip van den Bos - cycling babe - herself had mij uitgenodigd om op Super Cycling Sunday mijn indrukwekkende wattages te laten zien op de kasseien van het Westland. Bij Van Scheijndel Wielersport in 's-Gravenzande komt normaal gesproken geen hond, maar toen Femme Fatale Jip haar komst op de socials aankondigde liep de wielerzaak bommetje vol. Op Super Cycling Sunday reed ik - voor Jip - graag de kasseien uit de straat. Net als MVDP vloog ik over Westlandse kasseienstroken. Niet met mijn Specialized Allez Elite, maar op mijn 29’ inch Beach bike met brede tubes. De Ambassadrice van Shimano was duidelijk onder de indruk. Helaas moest ik mijn overdreven dadendrang bekopen met het lossen uit de kopgroep. Ik waaide uit de waaier omdat de weg te smal was. Ook Jip zat aan het elastiek, maar de ex-wielrenster van Jumbo-Visma kon de laatste plaats in de waaier op karakter behouden.


Na 1,5 uur harken tegen de wind in - en een appeltaartje onderweg - kwam ik uitgepierd terug bij Van Scheijndel. Ik was nog net op tijd voor de Q & A van Jip die al was gefinisht. De spontane Eurosport presentatrice plaatste op haar Insta-account een foto van ons onderonsje voor de wedstrijd. 

Ik was ruimschoots op tijd om MVDP met twee vingers in zijn neus Parijs-Roubaix voor de tweede keer te zien winnen. Met een monumentale solo van bijna 60 kilometer declasseerde hij zijn ‘concurrenten’. Zijn ploeg, Alpecin-Deceuninck, legde 80 kilometer daarvoor het peloton een moordend tempo op. Mathieu gaat zoveel harder over de kasseien dan de rest, dat is echt bizar. Alleen Merkx deed dat. Het voetbal heeft Johan Cruyff, het wielrennen Mathieu van der Poel. Indrukwekkend. Saai? Nu nog niet.

Luik-Bastenaken-Luik is het volgende monument op zijn bingokaart. Pogacar is gewaarschuwd.

Ab+