Matje

In een onbewaakt moment was ik vorige week van mijn stadsfiets gevallen en had mijn knie geblesseerd. Bad timing, want ik zat op mijn Specialized MTB net lekker in een flow. Daarnaast stond mijn second hand strandfiets te trappelen van ongeduld.

Om mijn frustratie een plek te geven ging ik, net als vorig jaar, naar Antwerpen voor de wereldbeker Cyclocross aldaar. Op de beats van Studio Brussel vloog ik in mijn Volvo naar Antwerpen. Bij de Carrefour in Ekeren - vlak buiten Antwerpen - scoorde ik twee Eclairs. Op mijn stadsfiets die ik uit de Volvo had gevist, snelde ik - op pijn begeleiding - naar de eerste hotspot in Antwerpen. 

Het Centraal Station staat bekend als één van de mooiste stations van de wereld.  Ik vergaapte me aan de pracht en praal van de immense stationshal uit 1836 en genoot in het indrukwekkende gouden stationscafé van een cappuccino en een Eclair. 


Op mijn weg naar de hippe kloosterstraat fietste ik nog even langs de Cogels-Osylei.  Deze straat is bekend door zijn  eclectische mix van bouwstijlen. Het ene pand is nog mooier dan het andere. De wijk Zurenborg staat bomvol met prachtige Art Nouveau - of Jugendstil zoals je wilt - huizen.

Na de lunch - uitsmijter met Leffe Blond 0.0 in café Het Heilige Huiske - spoedde ik via de monumentale Sint-Annatunnel (1931)  onder de Schelde - 32 meter diep - naar de linkeroever van Antwerpen. Ik ben altijd weer opgelucht als ik de overkant haal.  Daar stond de eerste clash van het seizoen tussen de drie grote drie - MVDP, van Aert en Pidcock - op het programma. De strijd duurde welgeteld 19 minuten. Toen al nam MVDP, na een slechte start, de kop en gaf een masterclass veldrijden. Van Aert heeft andere doelen dit seizoen..of is hij het gewoon zat om iedere keer van Mathieu te verliezen?

Om eerlijk te zijn was ik ook in Antwerpen om het vieze nektapijtje van Mathieu af te knippen. De meest gesoigneerde wielrenner van het peloton zag er uit als een Haagse Harry. Volgens zijn eigen zeggen gewoon niet naar de kapper geweest in Spanje. Zo’n matje in je nek is natuurlijk allesbehalve gesoigneerd. Ik had voor de start geen kans, maar na de  podiumceremonie zag ik mijn kans schoon. Maar net toen ik de schaar in zijn matje wilde zetten, werd ik overmeesterd door omstanders. Even later werd ik zelfs opgepakt door de politie. Mathieu had wel begrip voor de ludieke actie die geen kwaad in de zin had en bestelde een Leffe blond 0.0 om mij te bedaren. Hij beloofde mij in Antwerpen een goede coiffeur op te zoeken. Met of zonder natuurlijke spoiler belooft zijn huidige topvorm veel goeds voor de rest van het veldrit- en wegseizoen. 

Ab+